ReSton

A társaság a természetes kőanyagokból készült épületelemek elsősorban kézi szerszámokkal, de szükség esetén motoros eszközökkel történő felújításával, restaurálásával illetve új tárgyak készítésével foglalkozik különös tekintettel a műemléki épületekre, kastélyokra. Szervezi az ebben a szakmában dolgozó más szakemberek valamint a kapcsolódó tárgyak, felületek készítésével és díszítésével foglakozó szakmák képzett művelőinek együttműködését is.

Ezen szakmákkal nemcsak Magyarországon, hanem Európában is kevesen foglalkoznak mivel alapos művészettörténeti elméleti tanulmányokat, évtizedes gyakorlatot, nagy odaadást és precizitást igényelnek.

A társaság és a szoros együttműködésében dolgozó szakember hálózat kompetenciája kiterjed:

  • műemlékek és műtárgyak kőszerkezeteinek (lépcső, korlát, oszlop, ablakkeret, káva, stb.) tisztítása, konzerválása és restaurálása
  • kő díszítő elemek (szobrok, domborművek, faragványok, szökőkutak ablakkáva, stb.) konzerválása és restaurálása
  • kőburkolatok és felületek (falak, padlózat, lépcsők, stb.) restaurálása
  • díszítő falfestés restaurálás
  • ólomüvegezés
  • természetes fából készült tárgyak restaurálása (fal burkolat, oszlopok, mennyezet, szobrok, korlátok)
  • késztermékek, másolatok gyártása (kő, fa, üveg, festés)

Az egyénenként is híres szakemberek általában önállóan dolgoznak néhány segéd segítségével viszont sok megbízás igényli több munkanem párhuzamos elvégzését ezért gyakran működnek együtt, jól ismerik egymást. Valamennyien felkészültek a külső helyszíneken történő folyamatos munkavégzésre és rendelkeznek megfelelő szerszámokkal és berendezésekkel felszerelt saját műhellyel is, ahol az előkészítő ill. a csak műhelyben elvégezhető munkákat végzik el. Szükség szerint egyes munkarészek alvállalkozóknak kerülnek kiadásra, de ez esetben is személyes irányítást gyakorolnak.